woensdag 11 januari 2017

Veel gezondheid en comfort in 2017

Allereerst wens ik iedereen het beste voor 2017. Wat gaat de tijd hard als je terugkijkt naar afgelopen jaar. Het eerste wat in mij opkomt wanneer ik terugblik is dat het jaar 2016 vooral voor onze oudere medemens een jaar vol uitdagingen was. Door de strengere regels en de beperkte mogelijkheden vanuit de WMO waren veel ouderen aangewezen op de term zelfredzaamheid.

Ik mijn dagelijkse werk ben ik helaas schrijnende gevallen tegen gekomen. Wat nou als je oudere gisteren gevallen bent en niet meer de trap op kunt. Ja, dan heb je een traplift nodig. Maar als je alleen AOW heb en nog een klein spaarcentje kun je niet zomaar even een traplift kopen. Daar komt bij dat elke lift op maat gemaakt moet worden. Dus die staat ook niet 1,2,3 in huis.

Oke, je heb als oudere iemand gevonden die je wil helpen met de aanvraag van een traplift bij de gemeente. Ja en waar u wellicht al bang voor was, gebeurt. Formuliertje zus en formuliertje zo. Je krijgt een complete screening. Naar verwachting duurt het zo’n 6 weken voordat de aanvraag goedgekeurd is.

De terechte vraag die dan opborrelt is; hoe kom ik naar boven? Of wie gaat mijn bed naar beneden halen? Ik moet toch kunnen slapen. Ja u heeft helemaal gelijk. En ja u heeft ook helemaal gelijk dat dit een moeilijke situatie is.

Maar wij hebben een tip voor u. Ik hoop dat u het ziet als een gouden tip. Niemand kan van te voren een val of uitgeleiden plannen. Dat gebeurt altijd onverwachts. Maar wanneer u ouder mag worden en u houdt van regeren. Daarmee bedoel ik vooruitzien. Als u eerlijk naar uzelf bent en u voelt u minder zeker op de trap of waar dan ook. Investeer dan direct in een oplossingen zodat u de kans op een val of uitglijden minimaliseert. Waarom wel een griepspuit halen bij de dokter, terwijl u niet zeker weet of u de griep krijgt. Ik snap het wel, u weet dat u vatbaar ben voor de griep. Wees verstandig en gun uzelf een zelfstandig en comfortabele oude dag. Ik wens u veel gezondheid en comfort toe in 2017. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten