dinsdag 20 februari 2018

Week van de zorg


Ook dit jaar wordt in Maart weer aandacht gegeven aan alle medewerkers van de zorg door middel van de Week van Zorg en Welzijn.

Wel goed zo’n week! Goed om alle medewerkers in de zorg te laten weten dat we al het werk wat ze doen waarderen. Is het werken in de zorg zo bijzonder dan? Nou, ik kan u wel een klein kijkje in de keuken geven. Dagelijks wordt ik namelijk geconfronteerd met de zwaarte van het werk in de zorg. Onze dochter werkt bij een organisatie die de zorg heeft voor meervoudig gehandicapte mensen.

Dagelijks horen we met hoeveel passie en liefde zij haar werk doet. Als je de verhalen hoort dan merk je gelijk dat dit geen “werk” is. Het is meer een roeping! Er komt vooral liefde voor onze medemens bij kijken. Liefde om deze mensen een waardig bestaan te geven, om ze te verzorgen alsof het familie is!!

Prachtig om te horen op vakantie: “ik mis mijn werk, ik mis diegene waar ik altijd voor mag zorgen” dat is toch echt passie? Prachtig om te horen met hoeveel liefde deze mensen nog omringd worden, hoe ervoor gezorgd wordt dat ze een veilig huis, nee een veilig THUIS hebben! De medewerkers die voor deze mensen zorgen doen dat met volle overgave…. Anders zou het ook te zwaar zijn om vol te houden.

Maar ze worden er toch voor betaald? Is het krijgen van salaris een voldoende motivatie om dit werk te doen? Nou ik meen, en ik weet van niet! Alleen salaris is bij lange na niet voldoende om dit zware werk te doen. Er komt veel meer bij kijken. Denk eens aan de onregelmatige werktijden, zon- en feestdagen werken, aan alle regeltjes en administratieve druk rondom de werkzaamheden. Soms ook regeltjes die je meer van het geven van zorg afhouden! Regeltjes die de basis van zorg niet meer raken, regeltjes waardoor tijd in beslag genomen wordt die de medewerkers liever zouden besteden aan het verzorgen van hun clienten!

Laten we met elkaar zuinig zijn op de mensen die werken in de zorg! Laat merken dat we hun werk waarderen en dat ze belangrijk werk doen. Applaus en waardering voor onze medewerkers in de zorg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten