maandag 16 april 2018

De lente is begonnen


De temperatuur stijgt…. De vogels laten ’s ochtends weer het hoogste lied horen, je voelt het, je ruikt het de lente is begonnen!

De lente, grappig dat je maar weinig mensen hoort die de lente geen fijne periode vinden. Het blijft langer licht ’s avonds, je kunt nog langer genieten van de dag. Well-Fair heeft haar hoofdvestiging in Nunspeet op de Veluwe. Op de Veluwe lopen nog veel schapen op de hei, prachtig om te zien! Bijvoorbeeld de schaapskudde in Elspeet die nog dagelijks op de heide tussen Elspeet en Nunspeet te vinden is!  Op 31 maart was het lammetjesdag in de schaapskooi! Er waren namelijk in de afgelopen periode 91 lammetjes geboren, de burgemeester van Nunspeet heeft er zelfs eentje geadopteerd. Eerst zijn zelfs lammetjes die met de fles groot gebracht worden. U begrijpt, een drukke maar ook mooie tijd voor de herderin van de kudde in Elspeet.Ook gaan de schapen weer de heide op als het lente is, ze vreten het gras tussen de heide op. Dat is goed voor het groeien van de heide! Zo blijft de heide mooi en de schapen hebben de ruimte en lekker vers gras! Prachtig om met zo’n kudde over de heide te dwalen, herderin Daphne van de schaapskudde van Elspeet doet dat, samen met haar “herdershonden” met veel liefde. Dan volgt in de zomer het grote feest! Het hele dorp loopt uit want de schapen worden geschoren. Op ambachtelijk wijze, handmatig met de knipschaar worden de schapen verlost van hun dikke vacht. Fris en licht kunnen ze dan weer een jaar vooruit.  Soms wordt er wel tot 5 kg wol per schaap afgeschoren!

Tja, en die wol, wat doen we daar mee? Nou dan komen we toch weer een beetje bij Well-Fair terecht. Van wol kunnen namelijk prachtige producten gemaakt worden. Hierbij kunt u denken aan dekbedden of dekens. Wol heeft nl de eigenschap dat het goed ventileert maar ook goed warmte vasthoudt! De oudere onder ons zullen ongetwijfeld weten dat vroeger veel wollen dekens werden gebruikt. Dit gaf namelijk heel veel comfort!
En dan als laatste over wol, wat dacht u van de wollen sokken? Heerlijk warm en comfortabel voor in de winter en in de zomer. Allemaal van onze Veluwse schaapjes.

Prachtig hoe ieder jaargetijde z’n charmes heeft, maar ook hoe ieder jaargetijde noodzakelijk is om alles in onze natuur goed te laten verlopen, want als onze schapen al het gras opgevreten hebben in de lente en de zomer kan de heide in Augustus volop bloeien! Een prachtig gezicht, met geweldige paarse kleuren.

Kom eens naar de Veluwe in Augustus en geniet van de prachtige kleuren in de natuur. Kom de Veluwe beleven en waar kunt u dat beter doen dan in de Well-Fair Belevingswereld?


Tot ziens in Nunspeet

1 opmerking:

  1. Dr. Itua geneest mijn HIV, ik ben al 10 jaar een ARV Consumptie. Ik heb mijn best gedaan totdat ik Dr. Itua tegenkwam op de blogsite. Ik heb hem ge-e-mailen over mijn gegevens over mijn hiv en mijn locatie. Ik heb alles aan hem uitgelegd en hij vertelde me dat er niets is om bang voor te zijn dat hij me zal genezen , hij gaf me garantie, hij vroeg me te betalen voor items, dus als ik genezen ben, zal ik dankbaarheid tonen die ik heb gedaan en een getuigenis geven van zijn helende kruiden is wat ik ga doen voor de rest van jullie die HIV hebben en andere ziekten kunnen het goede werk van Dr. Itua zien. Ik ontving zijn kruidengeneesmiddel via EMS Courier-service die binnen 5 werkdagen bij mijn postkantoor kwam. Dr. Itua is een eerlijke man en ik waardeer hem voor zijn goede werk. Mijn GrandMa heeft gebeld hem om hem te waarderen en de rest van mijn vrienden ook, is een vreugde voor mij dat ik vrij ben van het nemen van pillen en het hebben van die dikke belle is een nachtmerrie. je zult begrijpen waar ik het over heb als je hetzelfde probleem hebt was ik Ik ben vrij en gezond. Bedankt aan Dr. Itua Herbal Center. Ik heb ook zijn agenda dat hij me onlangs stuurde, hij geneest een hele aardige ziekte zoals, kanker, herpes, fibromyalgie, hiv, hepatitis B, lever- / nierinflamatie, epilepsie, onvruchtbaarheid, fibroïde, diabetes, dercum, copd, en ook Ex-minnaar terugbrengen ... Hier zijn contactpersoon .drituaherbalcenter @ gmail.com Of Whats_app-nummer +2348149277967

    BeantwoordenVerwijderen